Zimski sajam antikviteta u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Feb.2020, 09:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zimski sajam antikviteta u Novom Sadu

U četvrtak, 27. februara održaće se Zimski sajam antikviteta, hobija i umetničkih predmeta, u Domu vojske Srbije u Novom Sadu, od 10:00 do 18:00 časova.

Ovu našu manifestaciju tradicionalno organizujemo 200. (jubilarni) put po redu. Pored promotivnog i edukativnog karaktera, ima i prodajni karakter za veći deo izloženih predmeta, kojih će, prema prijavama od preko pedeset izlagača, biti više od 15.000 primeraka.

Sajam ima i kulturološki karakter i uvršten >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je i u turističku ponudu Grada Novog Sada, regiona, kao i cele Republike Srbije, a okarakterisan je kao kulturni događaj od značaja za Grad Novi Sad.

Izloženi i ponuđeni predmeti, prema periodu nastanka obuhvataju daleku praistoriju, antički period, srednjovekovne civilizacije - kulture, predmete i relikvije svih religija - konfesija, veliki broj umetničkih dela, kako likovne tako i vajarske, zatim dosta ikona, porcelana, stilskog nameštaja, duboreza, nakita, satova, potom dosta tehničkih predmeta, kao i etno predmeta - primeraka.

U toku održavanja Sajma, obavlja se i humanitarna prodaja, a omogućena je i besplatna procena predmeta donetih od posetilaca, ili pak putem foto-dokumentacije, a takođe je omogućena i razmena i otkup.

Generalni pokrovitelj manifestacija je Skupština grada, a humanitarnog dela duhovni pokrovitelj je dr Irinej Bulović, episkop bački.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Predavanje "Hodočašće na Krf" u Eđšegu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Feb.2020

U četvrtak, 27. februara u 19.00 časova u Kulturnoj stanici "Eđšeg" u Novom Sadu, u znak sećanja na oko 250.000 srpskih vojnika i civila stradalih tokom povlačenja preko Albanije i na grčkim ostrvima Vido i Krf u Velikom ratu biće održano predavanje Hodočašće na Krf...Predavač će biti Ljubomir...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.