Komunalci oduzeli sve pse problematičnom komšiji iz Karlovaca

Izvor: Radio 021, 21.Avg.2015, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komunalci oduzeli sve pse problematičnom komšiji iz Karlovaca

Inspekcije Sremskih Karlovaca, zajedno sa socijalnim radnicima, policijom i hitnom pomoći, odvele su 29 pasa iz dvorišta Berislava Holika, a njega hospitalizovali.

Do toga je došlo nakon jučerašnjeg pisanja 021 o problemu građana Sremskih Karlovaca sa Holikom, koji već 10 godina u svom dvorištu drži veliki broj pasa, a sakupljanjem sekundarnih sirovina napravio je pravu deponiju, što je ugrožavalo stanovnike okolnih kuća.

Prema rečima komunalnog inspektora >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << zaduženog za ovaj slučaj, Aleksandra Andrića, ekipe su, uz pomoć samog Holika, sve njegove pse, kojih je bilo ukupno 29, odveli u prihvatilište.

"Sekundarne sirovine koje je držao po kući i u dvorištu nismo mogli da diramo jer je to njegov privatni posed, a mi nemamo zakonsko pravo da mu oduzimamo njegove stvari, te smo za sada uradili sve što smo mogli", kaže on i napominje da je tokom jučerašnje akcije pojedinim njegovim kolegama bukvalno pozlilo od neprijatnih mirisa i prizora koje su zatekli na imanju.

Sam Holik je nakon akcije odveden u bolnicu, ali je na sopstveni zahtev ubrzo pušten, te se sada čeka da Centar za socijalni rad preuzme dalju brigu o njegovom slučaju.

Podsetimo, komšije iz okolnih kuća u delu Karlovaca poznatom kao Kalvarija godinama su vodile borbu protiv Holikovih loših navika, uz brojne peticije i prigovore nadležnim organima. (Gordana Ćosić)

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.