Kolektivni ugovor i manje radnika u JKP Stan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jul.2010, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolektivni ugovor i manje radnika u JKP "Stan"

NOVI SAD -

Većina odredaba kolektivnog ugovora usaglašena je sa sindikatom, a preostao je još dogovor o visini otpremnina i konkretnim koeficijentima po radnim mestima što se očekuje do kraja avgusta, za Radio - televiziju Vojvoidne kaže direktor JKP "Stan" Milenko Peričin.

On dodaje da se uporedo sa pregovorima o kolektivnom ugovoru, radi i na usaglašavanju socijalnog programa na koji se do sada dobrovoljno prijavilo 56 zaposlenih. Prema projekciji grada, to preduzeće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << trebalo bi da smanji broj zaposlenih za 120 ljudi, a kako je ranije najavio član Gradskog veća zadužen za finansije Živko Makarić, Grad će opredeliti budžetska sredstva za ceo program otpremnina i u "Stanu" i u "Gradskom zelenilu".

Predsednik Sindikata zaposlenih u Javno -komunalnom preduzeću "Stan" Zdravko Mandić nije želeo da komentariše pregovore sa rukovodstvom preduzeća.

Prema rečima Peričina , zaposlenima su danas isplaćene zarade za jun, a rukovodstvo tog preduzeća ujedno je trebalo da održi sastanak sa predstavnicima sindikata i izloži im trenutnu finansijsku situaciju u firmi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U Stanu pregovori još traju

Izvor: Radio 021, 31.Jul.2010, 17:28

Direktor JKP "Stan" Milenko Peričin kaže da je većina odredaba kolektivnog ugovora usaglašena sa sindikatom, a preostao je još dogovor o visini otpremnina i konkretnim koeficijentima po radnim mestima što se očekuje do kraja avgusta.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.