Izvor: Radio 021, 14.Jul.2019, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kod Valone sprečeno potonuće jahte sa srpskim državljanima

Brzom intervencijom broda kapetanije albanskog primorskog grada Valona sprečeno je da potone jahta na kojoj su se nalazili srpski državljani.

"Jahta 'Lamakoija', duga 23 metra plovila je pod italijanskom zastavom. Na njoj se nalazilo sedam srpskih državljana. Zbog defekta na motoru postojala je opasnost da potone, što se nije dogodilo zahvaljujući brzoj intervenciji", saopštila je Kapetanija u Valoni, prenela je makedonska agencija MIA.

Jahta se pokvarila u blizini >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ostrva Sazan, a nakon dobijenog poziva za pomoć, sinoć oko 21 čas, u akciju spasavanja je krenuo brod lučke kapetanije "Bora", koji je bio lociran kod tog ostrva.

Jahta na kojoj su se nalazili državljani Srbije odvučena je do pristaništa u Valoni, gde je pristigla u četiri sata ujutro.

Putnici su u dobrom zdravstvenom stanju, a u pomoć "Lamakoiji" bio je upućen i patrolni čamac pogranične policije.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Valona, sprečeno potonuće jahte na kojoj su bili državljani Srbije

Izvor: RTS, 14.Jul.2019

Brzom intervencijom kapetanije primorskog grada Valone spasena je od potonuća jahta na kojoj su se nalazili srpski državljani, javila je MIA. . Jahta "Lamakoja" dugačka 23 metra plovila je pod zastavom Italije i na njoj...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.