Izvor: Radio 021, 24.Sep.2019, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ključevi Rektorata od sutra kod rektorke Popović: Pobeda autonomije Univerziteta

Predstavnici studenata iz udruženja "Jedan od pet miliona" izjavili su danas da će sutra predati rektorki Univerziteta u Beogradu Ivanki Popović ključeve zgrade Rektorata, nakon što je ona ispoštovala dogovor i dala 4. novembar kao datum kada će pitanje spornog doktorata ministra finansija Siniše Malog biti rešeno.

"Danas smo načinili jedan vrlo važan korak, postigli smo jednu pobedu, ovo je pre svega pobeda studenata koji su u blokadi Rektorata već 12 dana i koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << su pokrenuli inicijativu za rešavanje i ovog problema, ali ovo je pobeda Univerziteta u Beogradu i čitave akademske zajednice", rekla je studentkinja Mila Jovanović za agenciju Beta.

Ona je kazala da studenti koji blokiraju zgradu Rektorata već 12 dana od početka traže, kako je navela, stav, integritet i autonomiju Univerziteta u Beogradu i da su to dobili. "Danas je Univerzitet u Beogradu pokazao da je jedina slobodna institucija u ovoj zemlji, danas smo dobili konkretan datum i nadležni više neće moći da se igraju odricanja odgovornosti", kazala je Jovanović za Betu.

Dodala je i da je su oni uspeli da reše i neka "goruća pitanja u narednoj nastavnoj godini, kao što je pitanje Univerzijade, što nije uspela do sada nijedna studentska organizacija".

"Kao što su rekli rektorka je ispoštovala dogovor, a i mi ćemo, ona će sutra dobiti ključeve Rektorata, a mi ćemo od nje dobiti garancije da će sve rečeno biti učinjeno", poručila je Jovanović.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.