Klinički centar Vojvodine može da zaposli 229 radnika

Izvor: Radio 021, 20.Apr.2017, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klinički centar Vojvodine može da zaposli 229 radnika

Klinički centar Vojvodine moći će da zaposli 229 zdravstvenih radnika, saopštio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Vlada Srbije odobrila je zapošljavanje ukupno 2.010 medicinskih radnika. Novim kadrovskim planom, predloženo je zapošljavanje 631 doktora medicine, 30 farmaceuta-biohemičara i 1.349 medicinskih sestara i tehničara raznih profila. Oni će biti zaposleni u 21 zdravstvenoj ustanovi.

Kliničkom centru Vojvodine odobreno je 229 zaposlenih. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Najviše novog kadra odobreno je za Klinički centar Srbije, gde se i leči najveći broj pacijenata - 380 zaposlenih. U Kragujevcu će biti zaposleno 219, a u Nišu 58.

Konkurs za prijem zdravstvenih radnika biće raspisan do 15. maja. Zdravstvene ustanove do tada moraju da formiraju komisije koje će se baviti prijemom novih kadrova. Kadrovski plan radio je Institut za javno zdravlje Srbije "Milan Jovanović Batut" na predlog Ministarstva zdravlja, u cilju formiranja nove generacije lekara.

Najviše lekara i medicinskih sestara dobiće one zdravstvene ustanove koje su imale manjak zdravstvenih radnika, odnosno domovi zdravlja koji su imali najmanje zdravstvenih radnika u odnosu na broj stanovnika na teritoriji za koju su osnovani i bolnice koje su imale najmanje zdravstvenih radnika u odnosu na broj postelja.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.