Izvor: Radio 021, 01.Sep.2019, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kitarović: Hrvati najviše doprineli antifašističkoj borbi

Hrvatski narod je srazmerno broju stanovnika najviše doprineo antifašističkoj borbi u Evropi, u kojoj je aktivno učestvovalo više od pola miliona hrvatskih građana, rekla je predsednica Kolinda Grabar Kitarović.

Kolinda Grabar Kitarović je učestvovala u Varšavi na komemoraciji povodom obeležavanja 80. godišnjice početka Drugog svetskog rata, saopšteno je iz njene kancelarije.

"Ovde smo kako bismo iskazali počast svim žrtvama rata, kako u Poljskoj, koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << se prva počela boriti protiv nacizma, tako u svim ostalim državama koje su stale u obranu slobode i mira u Evropi i u svetu. Hrvatski narod je srazmerno broju stanovnika najviše doprineo antifašističkoj borbi u Evropi, u kojoj je aktivno učestvovalo više od pola miliona hrvatskih građana", poručila je Grabar Kitarovićeva.

Istakla je da je 80. godišnjica od početka Drugog svetskoga rata izuzetno važna za Hrvatsku, Poljsku i za ceo svet.

"Ova godišnjica podseća nas kako je potrebno stalno i s najvećom odgovornošću ulagati najveće napore u izgradnju i očuvanje svetskog mira, sigurnosti i stabilnosti, kako se više nikada ne bismo morali suočiti s pretnjom svetskog i svakog drugog rata", zaključila je predsedica Hrvatske.

Autor: RTS

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.