Izvor: Radio 021, 08.Nov.2019, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kit Flint: Stvari pevača grupe Prodidži prodate za 347 hiljada funti

Zlatni diskovi, nagrade i minđuše za nos koje su pripadale pokojnoj zvezdi grupe Prodidži su takođe bile na aukciji.

PAKit Flint je umro u 49. godini

Stvari koje su pripadale zvezdi grupe Prodidži, Kitu Flintu, uključujući zlatne diskove, njegov specijalno dizajnirani krevet i minđušu za nos, prodate su za 347.750 funti.

Više od 170 predmeta je prodato na aukciji kako bi se namirili troškovi nakon smrti u mestu Danmou u Eseksu.

Tri MTV >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << nagrade iz 1997. pokazale su se kao najskuplji predmeti - vrednosti 16.000 funti, dok je njegov čuveni krevet prodat za 8.500 funti.

Aukcijska kuća u Kembridžu koja je organizovala prodaju je saopštila da su „premašena sva očekivanja".

Različiti predmeti, uključujući odeću i čizme, propusnice za bekstejdž, registarske tablice, ploče i slike koje, po rečima direktora odseka likovih umetnosti aukcijske kuće Čefins Martina Milarda, predstavljaju „uvid u Kitov privatni život i ističu razliku između njegove scenske ličnosti i privatnog života".

Preminuo Kit Flint, pevač Prodidžija Prodidži u Srbiji: „Odbačeni bend odbačene generacije u odbačenoj zemlji" Mural u čast Kita Flinta na stadionu u Engleskoj Cheffins/PA MediaFlintove tri MTV nagrade iz 1997. su se ispostavile kao najskuplji predmeti na aukciji, u vrednosti od 16.000 funtiCheffins/PA MediaFlint je učestvovao u dizajnu svog unikatnog kreveta od hrasta i čelika, koji je prodat za 8.500 funti

Nakon prodaje, Milard je rekao da je interesovanje bilo „fenomenalno".

„Tokom cele večeri je u prodajnoj sali vladala fantastična atmosfera, obožavatelji su putovali iz cele Evrope kako bi prisustvovali, a kupci su se pridružili i preko interneta", rekao je on.

„Nadmetanje za sve predmete je bilo ozbiljno i presrećni smo što smo postigli takav rezultat".

Cheffins/PA MediaFlint je retko kada bio viđen bez njegovih minđuša za nos. Ova selekcija je prodata za 2.200 funti bez taksi.Cheffins/PA MediaZlatni i srebrni diskovi koje je bend Prodidži dobio kao nagradu za prodaju debi albuma „Experience" su prodati za 13.000 funti

Aukcijska kuća nije objavila procenu pre prodaje jer bi njihovo procenjivanje bilo „gotovo nemoguće".

Flint, koji je bio glavni vokal za hitove benda Prodidži uključujući pesme Breathe i Firestarter, umro je 4. marta u 49. godini.

Kit Flint u fotografijama Pevač grupe Prodidži pre smrti uzeo drogu

Islednik je čuo da obesio, ali je ostavio otvoren zaključak u izveštaju, ocenivši da nije bilo dovoljno dokaza koji ukazuju da je nameravao da sebi oduzme život.

Hiljade ljubitelja muzike postrojilo se ulicama duž rute kojom je prolazila Flintova pogrebna povorka, kako bi „podigli ruke gore" u čast pevaču.

Cheffins/PA MediaPevačeva Džimi Martin Kabum fotelja i tabure prodati su za 4.200 funtiCheffins/PA MediaFlint je bio vlasnik moto tima „Team Traction Control", a njegove lične kožne jakne i kacige prodate su za 3.200 funti

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Autor: BBC News na srpskom

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.