Kikinda: Srbijagas većinski vlasnik fabrike Toza Marković

Izvor: Radio 021, 14.Avg.2016, 09:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kikinda: Srbijagas većinski vlasnik fabrike "Toza Marković"

Posle dve i po godine, zvanično je završen stečajni postupak Fabrike crepa i keramičkih pločica "Toza Marković".

Promenjena je vlasnička struktura i imenovan je novi direktor, a većinski vlasnik "Toze" sada je "Srbijagas", koji je svoja potraživanja od 20 miliona evra pretvorio u udeo u vlasništvu, a to su učinili i ostali poverioci, među kojima su Banka Inteza sa oko pet miliona evra, i Erste banka sa 5,5 miliona evra.

Skupština deoničara promenila je pravnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << formu, pa "Toza" više nije akcionarsko, već društvo sa ograničenom odgovornošću.

Za direktora je imenovan Vladimir Ilić iz Kikinde, bivši načelnik Severnobanatskog upravnog okruga i funkcioner SPS. Saopšteno je da fabrika nastavlja kontinuitet poslovanja u istoj delatnosti, pod istim matičnim brojem i pibom. Sigurniji posao sada je izvesniji za oko 600 radnika.

Tako je praktično počela realizacija plana reorganizacije, po kojem fabrika u narednoj deceniji, kvartalnim uplatama, treba da vrati drug svim poveriocima.

Pre stečaja, dug je bio oko 50 miliona evra, a procenjena vrednost kapitala je oko 22 miliona evra. Novi direktor tvrdi da fabrika ima svoju sirovinu i tržište i veruje da je dugove moguće vratiti predviđenom dinamikom.

Autor: Blic

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.