Izvor: Radio 021, 16.Jul.2019, 09:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kesten star jedan vek u Petrovaradinu neće biti posečen

Stari kesten u Ulici Prote Mihaldžića neće biti posečen prilikom rekonstrukcije te ulice u podgrađu Petrovaradinske tvrđave, obećao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Vučević je za 021.rs naveo da je čuo da se građani brinu da će stablo kestena koje je staro jedan vek biti posečeno, zbog čega je kontaktirao Upravu za građevinsko zemljište i investicije. U ovoj upravi su mu potvrdili da nema potrebe da se to drvo uklanja zbog uređenja saobraćajnice i da tako nešto >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << nije ni bilo u planu.

Ovo stablo je jedno od retkih koje je ostalo u podgrađu Petrovaradinske tvrđave, popularnom Gradiću, i kako za 021 kažu stanari ulice Prote Mihaldžića, to je poslednji kesten u toj ulici. Ističu i da su osamdesetih godina već jednom uspeli da ga sačuvaju i da verovatno ima stotinak godina.

Gradonačelnik je dodao da je Gradu važno svako drvo.

"Ostao bi svakako kesten, tako je još ranije odlučeno. Nama je svako drvo važno. Borićemo se da ima što više stabala i videćete na jesen kakvu ćemo akciju pokrenuti, jer na jesen može da se sadi. Videćete koliko ćemo stabala posaditi", naveo je Vučević.

Vučević je dodao da će na jesen pozvati sve institucije, škole i građane, a koji mogu, da se uključe u ozelenjavanje Novog Sada, jer je očuvanje i povećanje zelenog fonda jedna od najvažnijih tema u Novom Sadu.

Autor: Žarko Bogosavljević - zarko021@021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.