Kamp Egzita preseljen na Tvrđavu

Izvor: RTS, 05.Jul.2009, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kamp "Egzita" preseljen na Tvrđavu

Zbog najavljenog porasta vodostaja Dunava, kamp muzičkog festivala "Egzit" u Novom Sadu preseljen na Petrovaradinsku tvrđavu, u prostor nekadašnje kasarne "Janko Čmelik".

Kamp festivala "Egzit", koji je trebalo da se nalazi iza "Oficirske plaže" na Dunavu, zbog najavljenog visokog vodostaja preseljen je na Petrovaradinsku tvrđavu, u prostor nekadašnje kasarne "Janko Čmelik". 

Prethodnih dana organizatori su postavljali džakove s peskom, ali je u samom kampu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << primećena velika količina podzemnih voda koja bi narednih dana mogla znatnije da ugrozi kamp.

"Nismo očekivali da će nivo Dunava biti nezapamćeno visok i odlučili smo da kampere smestimo u kasarnu. Pripreme u kasarni uveliko traju i važno je napomenuti da će svi sadržaji kampa gostima biti dostupni i tamo", rekao je danas portparol "Egzita" Sagor Mešković.

Na prostor kasarne, ustupljene uz saglasnost i podršku Vojske Srbije, premeštena je kompletna infrastruktura kampa, navodi se u saopštenju Službe za odnose sa javnošću "Egzita".

Tokom svih deset dana sve službe u kampu radiće 24 časa dnevno.

Ove godine broj zaposlenih u tim službama povećan je za 30 odsto u odnosu na prošlu godinu, dok je sanitetsko obezbeđenje udvostručeno, navodi se u saopštenju.

Cena narukvice za desetodnevni boravak u kampu košta 2.400 dinara i moći će da se kupiti na recepciji kampa. U kampu ima 160 toaleta, 150 slavina i 75 tuševa s toplom vodom. Hrana i piće prodavaće se u okviru posebnog prostora, a pristup internetu i ostali sadržaji u kampu ostaće nepromenjeni, bez obzira na izmenu lokacije.

Kamperima će na raspolaganju biti i recepcija kampa, gde će moći da plate i uslugu čuvanja ličnih stvari i servis punjenja telefona, kamera i ostale opreme. Kako je saopšteno, posetioci kampa će, pored festivalskih suvenira, moći da kupe i kampersku opremu.

"Egzit" traje od 9. do 12. jula, a na glavnoj festivalskoj bini ove godine, između ostalih, nastupaju "Prodidži", "Mednes", "Arktik mankis", "Kraftverk", Lili Alen, Peti Smit, Mobi i drugi.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.