Kamen temeljac za Naučno-tehnološki park u Novom Sadu

Izvor: N1 televizija, 23.Okt.2016, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kamen temeljac za Naučno-tehnološki park u Novom Sadu

U Novom Sadu je položen kamen temeljac za izgradnju Naučno tehnološkog parka Univerziteta u Novom Sadu.

Ova investicija vredna je 12,6 miliona evra, a 2018. godine planiran je završetak izgradnje objekta od 29.000 kvadratnih metara, od čega će 10.000 kvadrata biti za učionice i laboratorije Fakulteta tehničkih nauka.

Ostatak prostora namenjen je kompanijama koje su proizašle iz tog fakulteta i koje bi tu, prema predviđanjima, trebalo da zaposle oko tri hiljade >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << inženjera.

"Nauka je u korenu uspeha jedne države i centri poput ovog predstavljaju bazu razvoja naše zemlje. Ovakvim projektima pokazujemo kolika je briga svih nas i zato zajedno ulažemo u znanje, da svi mladi ostanu u Srbiji, jer budućnost koja pripada mladima naš je zajednički cilj", rekao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, koji je prisustvovao ovom događaju.

Polaganju kamena temeljca prisustvovali su i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, dekan Fakulteta tehničkih nauka prof. dr Rade Doroslovački, kao i predstavnik izvođača radova Luiđi Navara.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Biće posla za 3.000 inženjera

Izvor: Večernje novosti, 23.Okt.2016

Počela izgradnja velikog Naučno-tehnološkog parka u Novom Sadu. Objekat na 29.000 kvadrata, vredan 12,6 miliona evra, završiće se 2018 POLAGANjEM kamena temeljca u nedelju je u kampusu Univerziteta u Novom Sadu počela izgradnja Naučno-tehnološkog parka. Reč je o jednoj...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.