Kamen sa Meseca prodat za više od 600.000 dolara

Izvor: Radio 021, 20.Okt.2018, 08:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kamen sa Meseca prodat za više od 600.000 dolara

Deo kamena sa Meseca koji je pao na Zemlju prodat je na aukciji u Bostonu za više od 600.000 dolara.

Aukcijska kuća RR sa sedištem u Bostonu objavila je da je konačnu cenu od 612.500 dolara, za lunarni meteorit platio predstavnik koji radi sa kompleksom Tam Čak Pagoda u vijetnamskoj provinciji Ha Nam.

Aukcijska kuća je prvobitno predvidela da bi meteorit koji se sastoji od šest delića koji se uklapaju međusobno kao puzle, mogao biti prodat za 500.000 dolara. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Pronađen je prošle godine u pustoj oblasti Mauritanije, na severozapadu Afrike.

Smatra se da je to jedan od najznačajnijih lunarnih meteorita ikada pronađenih, pre svega zbog njegove veličine i "delimičnog omotača" nastalog usled ogromne temperature koju kamen dostiže dok pada ka Zemlji.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.