Kako pronaći smeštaj u gradovima Srbije?

Izvor: Luftika.rs, 29.Jul.2021, 09:20

Kako pronaći smeštaj u gradovima Srbije?

Gradovi Srbije postaju sve popularnije destinacije za kratak odmor i bekstvo od rutine. Bogati su fascinantnom istorijom i mnoštvom sadržaja koji mogu stvoriti nezaboravan odmor. Najteži deo putovanja često je planiranje i potraga za smeštajem, pogotovo u slučaju destinacija koje još uvek nisu dovoljno turistički afirmisane. Izdvojili smo nekoliko zanimljivih ideja za odmor i način na koji lakše možete naći kvalitetan, a pristupačan smeštaj.
Niš
Niš je destinacija koju >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << vredi posetiti makar jednom u životu, pogotovo zbog izuzetne važnosti koju je imao za oblikovanje toka srpske istorije. Sablasno veličanstvena Ćele-kula upečatljiv je simbol stradanja, ali i ponosa i opstanka jednog naroda. Znameniti Čerar, na kom je održana presudna borba Prvog srpskog ustanka, Niška tvrđava i nacistički logor Crveni krst svedoci su burne i često krvave istorije ovih prostora koje vredi obići. Dodajte i okolnu divno očuvanu prirodu, kakvu možete pronaći ako se zaputite ka Jelašničkoj i Sićevačkoj klisuri, i Niš postaje sjajna destinacija za jedan sasvim ispunjen odmor.
Uprkos tome što je u pitanju jedan od najvećih gradova Srbije, obdaren zanimljivom turističkom ponudom, Niš se dugo mučio da obezbedi dovoljno dobroh hotelskog smeštaja. Sedmogodišnja borba za hotel Nais najbolji je i primer i simbol te muke. Ovaj hotel je konačno renoviran i vraćen u upotrebu, ali sličnu sudbinu još uvek nisu doživeli nekada veličanstveni stari resorti Niške banje, sada napušteni i zarasli u korov.
Poslednjih godina, situacija je znatno bolja. Najstariji hotel u Nišu, Park, nedavno je rekonstruisan, a otvoreni su i mnogi drugi zanimljivi hoteli. U gradu možete naći veliki broj hotela raznovrsnih po opremljenosti, lokaciji i dodatnim luksuznim pogodnostima, u rasponu od jedne zvezdice (Konak, Lotos, Rile Men) do četiri zvezdice (Niški cvet, Ideo Lux, Art Loft). Kao i sa većinom destinacija u jugoistočnoj Srbiji, cene su relativno povoljne, pa dvokrevetnu sobu za jedno noćenje možete naći već po ceni od 30 evra.
Želite da nađete smeštaj po pristupačnijim cenama? Koncept stan na dan Niš poslednjih godina postaje sve popularniji u Srbiji, jer pruža jeftiniju i komforniju alternativu tradicionalnom hotelskom smeštaju. Ovakav vid iznajmljivanja smeštaja sve je više rasprostranjen širom grada i posebno pogoduje turistima koji u gradu žele da provedu nekoliko dana.
Kruševac
Kao prestonica srednjovekovne Srbije kneza Lazara, Kruševac je grad u kom je kulturno nasleđe izuzetno zanimljivo. Osnovan u dalekom XIV veku, grad je razvio niz karakterističnih obeležja koja i danas svedoče o njegovoj dugoj tradiciji i izrazitom istorijskom značaju. Najprepoznatljiviji simbol Kruševca je skladna crkva Lazarica, remek-delo moravske škole srednjovekovne arhitekture. Sem crkve, Kruševac krije još nekoliko interesantnih atrakcija i muzeja. Obližnja Ribarska banja i planina Jastrebac takođe su destinacije na kojim možete uživati u odmoru.
U Kruševcu se nalaze dva hotela. Hotel Golf nosi tri zvezdice i smešten je u mirnom kraju grada, na 2 kilometra od centra i najpoznatijih atrakcija. Hotel Rubin takođe ima 3 zvezdice, ali se nalazi u najužem gradskom centru, na samo pet minuta hoda od srednjevekovnog Lazarevog grada i crkve Lazarice, nedaleko od autobuske i železničke stanice. Tu su i tri garni hotela, Biser, City i Nicolo & Spa. Cena noćenja s doručkom kreće za jednu osobu u Kruševcu se od oko 3000 dinara.
Stan na dan Kruševac po pravilu je jeftiniji vid smeštaja. Ponuda privatnog smeštaja takođe je mnogo raznovrsnija od hotelske, pa možete izabrati apartman u blizini atrakcija koje vas zanimaju ili čak van grada. Ako se odlučite za neki od brojnih apartmana u gradu ili njegovoj okolini, za noćenje bi trebalo da izdvojite od 1170 dinara. Ukoliko želite da odmorite u miru i tišini van buke grada, seoska domaćinstva su još jedno rešenje koje je poslednjih godina sve popularnije.
Loznica autor: Katarina Krasavčić Upoznajte Loznicu, jedan od najvažnijih kulturnih i istorijskih centara Srbije. Grad se nalazi u zagrljaju neponovljivih prirodnih lepota i kulturne baštine koja je u velikoj meri obeležila srpsku istoriju. Kroz grad protiče verovatno i najlepša srpska reka, Drina. Kupališta i sportovi na vodi čine obale Drine izuzetnim mestima na kojim možete provesti letnji odmor. Rodno mesto Vuka Stefanovića Karadžića, selo Tršić, danas je svojevrstan muzej pod vedrim nebom u kom možete naučiti mnogo i o Vuku i o tradiciji strpskog naroda.
Loznica i njena okolina raspolažu različitim vrstama smeštajnih kapaciteta. Za osobe koje žele da uživaju u luksuzu u samom centru grada, Loznica nudi nekoliko hotela. Cena prenoćišta se kreće od od 35 evra po noćenju. Najpoznatiji su Royal Spa Hotel, Hotel Grand, Hotel Stobex i Budimija Resort. Pošto stara ovde još uvek živi, lepo mesto da se provede odmor može biti i neko od brojnih seoskih domaćinstava koja su odlučila da svoje kapije otvore turistima. Domaćini su vredni i gostoljubivi, objekti lepo uređeni, a služi se i tradicinalna srpska hrana.
Ako ste više zainteresovani za pristupačniju, a jednako komfornu varijantu smeštaja, onda se možete odlučiti za neki od mnogih privatnih apartmana koji se nalaze u Loznici i njenoj okolini. Cena prenoćišta u ovom tipu smeštaja kreće se od 20 do 50 evra po osobi. Stan na dan Loznica nudi jednako kvalitetan smeštaj po pristupačnijoj ceni.
Nadamo se da smo predložili zanimljive destinacije na kojima možete uživati u ispunjenom odmoru. Sa većim prilivom turista porasla je i potreba za smeštajnim kapacitetima, pa se otvara sve veći broj apartmana, hotela, seoskih domaćinstava, konaka i drugih raznovrsnih tipova smeštaja. Zbog svega toga, kvalitetno prenoćiđte u ovim srpskim gradovima više nije teško pronaći.
 

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.