Izvor: Novine novosadske, 05.Jul.2012, 23:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još se ne gase liste čekanja u novosadskim vrtićima

Ove godine u Predškolskoj  ustanovi Radosno detinjstvo lista čekanja broji 2300 mališana, koji bi, kako kažu u “Radosnom detinjstvu”, ipak trebali biti upisani do kraja jula, na osnovu proširenja 20 procenata više od propisanog normativa dok će preostali manji deo neupisane dece, sačekati završetak vrtića u Radničkoj ulici.
Kako RTV saznaje od direktora Predškolske ustanove “Radosno detinjstvo”, Borislava Samardžića, Uprava za obrazovanje dala je saglasnost za prijem >> Pročitaj celu vest na sajtu Novine novosadske << 20 odsto više dece od normativa predviđenih zakonom, što će omogućiti upis velikog broja dece.
Jedino je preostalo da se utvrde detalji kako proširenjem ne bi došlo “prebukiranosti grupa”, kaže Samardžić, dodajući da većina roditelja do kraja jula može  očekivati poziv za upis dece u vrtiće.
“Usvojenim programom koji predviđa proširenje normativa upisaćemo oko 2 hiljade dece što znači da će na listi ostati oko 400 mališana, koji ce sačekati završetak vrtića u Radničkoj ulici kada ce biti ukinuta lista čekanja”, objašnjava Samardžić.
Proširenjem upisa za 20 procenata predškolska ustanova imaće oko 15 600 upisanih mališana u 620 grupa u 2012/2013. godini. A posle završetka vrtića u Radničkoj ulici, što se očekuje polovinom novembra, po prvi put biće upisani i mališani starosti od šest meseci do godinu dana, kažu u “Radosnom detinjstvu”.
Izvor: RTV
 

Nastavak na Novine novosadske...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Novine novosadske. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Novine novosadske. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.