Još ništa od galenske laboratorije u Veterniku

Izvor: Radio 021, 18.Avg.2015, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još ništa od galenske laboratorije u Veterniku

Dugoočekivana galenska laboratorija u Veterniku, čija je izgradnja završena krajem prošle godine, još uvek nije počela da radi.

Razlog za to je, kako kažu iz Apoteke "Novi Sad", nabavka opreme koja je u toku.

Podsetimo, pre tri godine je zbog pooštrene zakonske regulative prestala da radi galenska laboratorija u Vršačkoj ulici. Problem je bio neodgovarajući prostor, a izgradnja moderne galenske laboratorije u Veterniku je bila zaustavljena zbog manjka novca >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << za nastavak radova.

Do sada je u izgradnju te laboratorije uloženo oko 20 miliona dinara, tako da je adaptacija prostora okončana kroz četiri faze izgradnje. Otvaranjem galenske laboratorije u Veterniku Apoteka "Novi Sad" će biti u mogućnosti da galenskim preparatima snabdeva ne samo svoje 34 organizacione jedinice na teritoriji Grada već i Dom zdravlja, Klinički centar Vojvodine, Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine i druge institucije, najavljeno je u decembru prošle godine.

Kada će galenska laboratorija tačno početi da radi, nije poznato. Prvobitno je bilo najavljeno da će biti gotova sredinom ove godine.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.