Izvor: Radio 021, 15.Jan.2020, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Javna rasprava o planu za Podbaru sutra u Skupštini grada

Javna sednica Komisije za planove, na kojoj će se razmatrati prispele primedbe na Plan detaljne regulacije dela Podbare, održaće se u četvrtak, 16. januara, u Plavoj sali Skupštine grada.

Sednica će početi u 9 časova.

Plan dela Podbare bio je na uvidu od 16. do 9. januara kada su građani mogli da ulože primedbe. Ovim je građanima ostavljeno malo vremena da analiziraju plan i ulože primedbe, kao i Komisiji da ih pregleda, budući da je period obuhvatio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i sezonu novogodišnjih i božićnih praznika.

Područje obuhvaćeno planom je podeljeno na četiri urbanističke celine od kojih je jedna, linijski centar uz Temerinsku i Venizelosovu, planirana kao niz poslovnih, poslovno-stambenih i stambenih objekata i u procesu je intenzivne izgradnje. Urbanistička celina broj dva obuhvata centralno područje ovog dela Podbare, a namenjena je pretežno za višeporodično stanovanje, ali i za opštegradski centar, javne službe i višespratne garaže. Treću celinu čine tradicionalne podbarske zgrade uz Ulicu Filipa Višnjića i Venizelosovu, dok je četvrta celina deo Almaškog kraja čiji je deo evidentiran kao prostorno kulturno-istorijska celina koja uživa prethodnu zaštitu.

Inače, nacrt plana predviđa veliki deo ovog naselja kao "zonu izgradnje" što znači da će mnogi postojeći objekti biti srušeni. Podbara bi, između ostalog, trebalo da dobije i višespratnu garažu, pešačku zonu, predškolsku ustanovu i park.

Opširnije o tome šta ovaj plan predviđa čitajte u našem tekstu OVDE.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.