Izvor: Radio 021, 08.Apr.2021, 22:11

Jasmina Vasović nova predsednica Vrhovnog kasacionog suda

Za predsednicu Vrhovnog kasacionog suda večeras je izabrana Jasmina Vasović, sudija tog suda, odlučila je Skupština Srbije.

Jasmina Vasović će sledeće sedmice položiti zakletvu u parlamentu.

Rođena je 1969. godine u Čačku, diplomirala je 1995. godine na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a pravosudni ispit je položila 27. juna 2020. godine.

Ona je od 2009. do 2013. bila sudija Višeg suda, a potom i sudija Apelacionog suda, a za sudiju Vrhovnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << kasacionog suda izabrana je 2018. godine.

Prema Zakonu o sudijama, predsednik VKS bira se na period od pet godina i ne može biti ponovo biran. Vasović je na funkciju sudije VKS izabrana u oktobru 2018. godine i postupa u krivičnoj materiji.

Predsednik VKS, najvišeg suda u zemlji, po funkciji je i predsednik Visokog saveta sudstva. U svom Programu za unapređenje rada sudova Jasmina Vasović je istakla pet osnovnih, ali ne i jedinih, ciljeva kojima će težiti tokom svog mandata.

To su posvećen rad na obezbeđenju jedinstvene sudske primene prava i jednakosti stranaka u sudskim postupcima, unapređenje stručnosti pravosuđa, unapređenje transparentnosti i dostupnosti pravosuđa, poboljšanje efikasnosti pravosuđa i institucionalno jačanje suda i saradnja sa drugim institucijama.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.