Izbacuju je iz stranke jer se protivi predaji niškog aerodroma

Izvor: Radio 021, 13.Apr.2018, 21:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbacuju je iz stranke jer se protivi predaji niškog aerodroma

Jelena Đorđević ostaje jedina odbornica niške vladajuće većine, koja se javno izjasnila da će glasati protiv odluke da upravljanje niškim aerodromom grad prepusti Vladi Srbije, ali ne ostaje član Jedinstvene Srbije.

Stranka je zbog njenog stava pokrenula postupak za njeno isključenje, piše N1.

Đorđević je najavila da će o pritiscima i pretnjama kojima su izloženi odbornici govoriti na samoj sednici skupštine grada. Ta sednica, prema informacijama >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << iz Srpske napredne stranke, biće održana početkom maja.

Od 61 odbornika u niškoj skupštini, vlast, čiji je nosilac SNS, uz podršku SPS-a, uvek je mogla da računa na glasove čak 47 njih. Iako SNS ima 21 odborika, uz njih je još šest odborničkih grupa. Kada je reč o odluci koja sledi – niškom aerodromu, od juče je izvesno – imaju jedan glas manje. "Moj konačan stav će biti ne otimanju niškog aerodroma", rekla je odbornica Jedinstvene Srbije Jelena Đorđević.

Samo nekoliko sati posle ove izjave iz njene stranke stiže saopštenje - centrali predlog za isključenje Jelene Đorđević. Kažu da pretnji i pritisaka nije bilo, ali njihov potez – isključenje zbog drugačijeg stava, novinar Aleksandar Stankov tumači upravo kao pretnju.

"Ne samo ljudima i odbornicima iz njene odborničke grupe, već svima iz vladajuće većine koji čine vlast u ovom gradu. Očigledno će svako od njih biti sankcionisan ukoliko ne ispoštuje odluku svojih stranaka i centrala", smatra novinar Južnih vesti.

U SPS-u, međutim, poštovanje odluka centrale ističu kao potvrdu da jesu ozbiljna stranka. "Mi imamo pet ministara, deo smo vlasti. Naši ministri su glasali za odluku Vlade, glasaćemo i mi", kaže Aleksandar Cvetković iz odborničke grupe SPS.

Poznavaoci prilika nemaju dilemu da će protesta ispred skupštine biti, ali će posle prvomajskih praznika biti i sednice na kojoj će vladajuća većina potvrditi odluku Vlade.

Autor: N1

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.