Ivana Španović treća na mitingu u Glazgovu

Izvor: Radio 021, 25.Feb.2018, 22:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivana Španović treća na mitingu u Glazgovu

Atletičarka Ivana Španović zauzela je danas treće mesto u skoku u dalj na mitingu Glazgovu, poslednjem iz serije Svetskog dvoranskog tura.

Ona je do trećeg mesta došla zahvaljujući skoku od šest metara i 81 centimetar.

Španovićeva je danas osvojila pet bodova i ovo takmičenje završava kao drugoplasirana sa 21 bodom, samo jedan manje od Nemice Sostune Moguenare, dok se na trećem mestu nalazi njena sunarodnica Malaika Mihambo sa 10 bodova.

Pobednica >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << današnjeg mitinga u Glazgovu je Šveđanka Kadi Sanjia sa 6,92 metra, što je i novi nacionalni rekord Švedske.

U dogovoru sa trenerom Goranom Obradovićem, Španovićeva je skakala samo tri serije. U prvoj je skočila 6,81 metar, u drugoj je prestupila, dok je u trećoj doskočila na 6,67 metara.

"Kao što smo i najavili, Španović je skakala samo tri serije, tako da smo se držali plana i zadovoljan sam njenim nastupom. Nismo hteli da dodatnim skokovima jurimo bolji rezultat i nagradu i na taj način da bilo šta da rizikujemo jer ono najvažnije nas očekuje za tačno nedelju dana", rekao je Obradović.

Ovo je bilo poslednje takmičenje pred nastup na Svetskom prvenstvu u dvorani koje se održava u Birmingemu od 1. do 4. marta.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.