Izvor: Radio 021, 03.Mar.2021, 09:41

Italija zatvara škole zbog britanskog soja kovida

Italijanska vlada naredila je zatvaranje svih škola u rizičnim područjima, nakon što su najnoviji podaci pokazali da je više od 50 odsto slučajeva zaraze korona virusom povezano s novim, veoma zaraznim britanskim sojem, javlja AFP.

Od subote će sve škole u visokorizičnim područjima početi nastavu na daljinu, s obzirom da su dosad bile zatvorene samo srednje škole u takozvanim crvenim zonama.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<
Novi podaci koje je objavio državni institut za zdravlje ISS pokazuju da je 54 odsto slučajeva zaraze u Italiji prouzrokovao britanski soj korona virusa koji se, prema oceni ministra zdravstva Roberta Sperance, "posebno brzo širi među mlađom populacijom".

"Zbog toga smo doneli odluku da sve škole u crvenim zonama pređu na onlajn nastavu", rekao je Speranca.

Kada je novi italijanski premijer Mario Dragi u februaru preuzeo dužnost šefa vlade obećao je da će "na sve načine" pokušati da zaustavi pandemiju koja je dosad u Italiji odnela skoro 100.000 života i nanela ozbiljne štete italijanskoj privredi.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KORONA U HRVATSKOJ U Zagrebu 25 odsto zaraženo britanskim sojem, vlada želi da kupi ruske vakcine: "To se mora hitno rešiti"

Izvor: Blic, 03.Mar.2021

Britanski soj pronađen je na jednoj četvrtini pozitvnih na korona virus u Zagrebu, a na nivou cele Hrvatske ta cifra je oko 20 posto, rekla je Jasmina Vraneš, šefica Referentnog mesta Hrvatske za testiranje na virus korona

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.