Italija donela zakon protiv bacanja hrane

Izvor: Radio 021, 04.Avg.2016, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italija donela zakon protiv bacanja hrane

Italijanski parlament usvojio je zakon kojim bi trebalo da se smanji bacanje hrane, olakša direktno doniranje hrane siromašnima i promoviše "dogi beg" pakovanje hrane u restoranima.

Ministar poljoprivrede Mauricio Martina rekao je da je zakon koji je usvojen tokom ove nedelje rezultat fokusiranja svetskog sajma Ekspo (Expo) 2015 na bezbednost hrane, kao i da je na paradoksalnu pojavu gladi usred izobilja ukazao i papa Franja.

Prema proceni italijanske vlade, bacanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << hrane košta privredu zemlje 12,5 mlijardi evra godišnje, a Nacionalna konfederacija poljoprivrednih proizvođača (Coldiretti) navodi da su za polovinu ukupne količine bačene hrane odgovorni potrošači, dok 20 odsto bace restorani.

Procenjeno je da svaki Italijan godišnje baci oko 76 kilograma hrane.

Autor: Beta/ foto: Pixabay

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Italija: Usvojen zakon, nema bacanja hrane

Izvor: B92, 05.Avg.2016, 08:51

Milano -- Italijanski parlament usvojio je zakon kojim bi trebalo da se smanji bacanje hrane, olakša njeno doniranje i promoviše "dogi beg" pakovanje hrane u restoranima...Ministar poljoprivrede Mauricio Martina rekao je da je zakon koji je usvojen tokom ove nedelje rezultat fokusiranja svetskog sajma...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.