Ispitivaće se tokovi novca u visokim školama

Izvor: Radio 021, 17.Jul.2018, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ispitivaće se tokovi novca u visokim školama

Ministar prosvete Mladen Šarčević najavio je da će se zbog utvrđenih nepravlnosti u visokim školama sprovesti istraga koja će ispitati tokove novca.

Istraga će se sprovesti kako bi "takav sistem bio demontiran i rasturen šablon zloupotreba".

Šarčević je za "Blic" rekao da je bio šokiran kada su mu predstavljeni rezultati inspekcije Ministarstva prosvete, koja je utvrdila zloupotrebe U Beogradskoj visokoj školi i Visokoj poslovnoj školi u Blacu. Ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << kaže da je zbog toga predložio model - Akademija strukovnih studija, što je prihvatio Nacionalni savet za visoko obrazovanje, a koji podrzumeva objedinjavanje ove dve škole i svih njihovih isturenih odeljenja.

"Razmere javašluka su tolike da neću stati na izmenama koje se odnose na administrativno sređivanje problema u visokom školstvu, a koje će biti urađeno kroz Akademiju strukovnih studija. Na svakom koraku bilo je nenamenskog trošenja, od službenih putovanja za 15 ljudi, pa do enormnih stavki", kazao je Šarčević. On dodaje da su utvrđena neakreditovana odeljenja i plaćanja profesora koji ne drže nastavu.

Šarčević je rekao da sada predstoji rad na sređivanju finansija, posle kog neće biti moguće da direktori visokih škola odrede sebi platu od 800.000 dinara. List navodi da je Šarčevićev predlog da inspekcije tri ministarstva - prosvete, rada i finansija zajednički nastupaju kada je reč o finansijama u visokim školama.

Autor: Tanjug, Blic

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.