Islam će za 50 godina postati vodeća svetska religija?

Izvor: Radio 021, 02.Mar.2017, 22:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Islam će za 50 godina postati vodeća svetska religija?

Zbog sve većeg prliva migranata u Evropu i rasta broja ateista, islam će do 2070. godine postati vodeća svetska religija, pokazali su rezultati analize istraživačkog centra Pju.

Procenat stanovništva hrišćanske i islamske veroispovesti izjednačiće se za oko 53 godine i iznosiće oko 32 odsto. Do 2100. godine u svetu će muslimana biti oko jedan odsto više od hrišćana.

Rezultati istraživanja pokazali su da islam postaje najbrže rastuća religija na svetu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Godine 2010. na svetu je bilo 23 odsto muslimana, a 31 odsto hrišćana.

Međutim, istraživanje je pokazalo da muslimani u proseku imaju više dece od pripadnika bilo koje druge veroispovesti – u proseku 3,1, u odnosu na 2,3 dece, koliko ih imaju pripadnici svih ostalih verskih grupa zajedno.

Uprkos sve većem broju ateista i pripadnika islamske religije, do 2050. hrišćanstvo će ipak ostati najmnogoljudnija religija na svetu, ali ne i zadugo potom.

Uprkos tome što ne utiču na rast globalne populacije, migracije dovode do naglog rasta muslimanske populacije u pojedinim delovima sveta, poput Evrope i Severne Amerike. Prošle godine procenat muslimana u SAD iznosio je jedan odsto, dok bi, prema predviđanjima stručnjaka ,do 2050. godine ovaj procenat trebalo da iznosi 2,1 odsto, piše Dejli mejl.

Autor: B92

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

NAJBROJNIJI: Islam će do 2070. godine postati vodeća svetska religija!

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Mar.2017, 01:23

Zbog sve većeg prliva migranata u Evropu i rasta broja ateista, islam će do 2070. godine postati vodeća svetska religija, pokazali su rezultati analize istraživačkog centra "Pju"..Koja će religija preovladati 2050. godine?..Procenat stanovništva hrišćanske i islamske veroispovesti izjednačiće...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.