Instalacija Gazište u nedelju u Šok zadruzi

Izvor: Radio 021, 31.Avg.2018, 22:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Instalacija "Gazište" u nedelju u Šok zadruzi

Ambijentalna instalacija pod nazivom "Gazište" autora Saše Petrovića biće postavljena u nedelju, 2. septembra u 19 časova u Centralnoj galeriji Šok zadruge.

"Gazište" čini hiljadu hlebova na podu. Preko njih je posut negašeni kreč. Posetilac treba da pređe preko hlebova da bi prešao sa jednog kraja galerije na drugi.

"Gazište" markira prostor koji svoju vizuelnu pojavnost zasniva na spoju jednostavnih elemenata, hlebova i kreča (elementi koji nisu lišeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << dubokih simboličkih vrednosti).

Amalgamacija tih elemenata i čin prelaska preko produkta te amalgamacije omogućava širok spektar značenja, emotivnih stanja i učitavanja, zavisno od diskursa kojim se pristupa ovom radu (psihološki, mitsko-obredni, ekološki, istorijski, filozofski, socijalno-angažovani).

Vrednost ovog rada se očitava u njegovoj višeznačnosti, što na sadržajnom, što na formalnom planu. Ovaj rad se može posmatrati kao ambijentalna instalacija, specifični Ready-made, ali i kao performans.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.