Izvor: Radio 021, 12.Maj.2020, 17:22

Inspekcija nije videla naftnu mrlju u Dunavu

Dan nakon što su građani i 021.rs prijavili inspekcijama pojavu naftne mrlje u Dunavu kod Novog Sada, pokrajinska inspekcija za zaštitu životne sredine je saopštila da nisu videli ništa u reci.

Ni više od 24 sata od kako je u reci kod Kamenjara primećena nekoliko stotina metara duga crna mrlja, koja je ličila na naftu ili ulje, nema objašnjenja ko je zagadio reku. Inspekcija za zaštitu životne sredine na sajtu je objavila saopštenje u kom navode da nisu ništa našli >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u reci.

"Inspekciji je 11. maja u 14:11 časova dostavljena prijava i, postupajući po navodima, inspektor je izašao na lokaciju u 15:20, zajedno sa pokrajinskim vodnim inspektorom. U momentu nadzora inspektor nije uočio naftnu mrlju ili neku drugu vrstu mrlje na Dunavu. Inspektor nije uočio uljna zagađenja, ni ispuštanje otpadnih voda od strane privrednih subjekata, na predmetnoj lokaciji. Dalje postupanje, u okviru svoje nadležnosti, vršiće nadležna pokrajinska vodna inspekcija", navodi se u saopštenju.

U ponedeljak je 021.rs od gradske inspekcije za životnu sredinu dobio informaciju da oni nisu nadležni za ovaj problem, dok je vodna inspekcija navela da će reagovati po prijavi, ali do sada nisu saopštili šta su utvrdili.

Pokrajinski premijer Igor Mirović ranije danas je izjavio da nije upoznat sa nalazima inspekcija i sa tim šta je preduzeto, kao i da tek treba da razgovara sa njima.

Građani su u ponedeljak za 021.rs posvedočili da je crna mrlja u Dunavu, koja je ličila na naftu ili mašinsko ulje, pokrivala više stotina kvadrata, o čemu više pročitajte OVDE.  Vojvođanski front zatražio je hitnu istragu i o tome više OVDE.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.