Ilija Dević: Prostor za pregovore sveden na teoriju

Izvor: Novine novosadske, 21.Nov.2012, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ilija Dević: Prostor za pregovore sveden na teoriju

ATP Vojvodina„Zainteresovan sam i pratim poteze i namere nove gradske vlast koji su usmereni na rešavanje problema ATP Vojvodina. Očigledno je da nemaju dovoljnu dozu odlučnosti da problem reše. Najmanja je doza hrabrosti formiranje skupštinskog stručnog tima >> Pročitaj celu vest na sajtu Novine novosadske << po Čerčilovom modelu. Tim će navodno preispitati činjenično-pravno stanje i predložiti rešenje. Sada sam još ubeđeniji da je prostor za pregovore sveden na teoriju.“ Tim rečima je vlasnik ATP Vojvodina Ilija Dević prokomentarisao jučerašnju odluku Skupštine grada Novog Sada da formira stručnu komisiju sastavljenu od uglednih advokata i pravnika koja bi razmotrila i dala Gradu smernice u daljem postupanju u sudskim sporovima koje je protiv Grada pokrenula ATP Vojvodine i Ilija Dević lično.
Dević navodi i da će se stručno telo baviti skupom i pogrešnom terapijom i uvek će biti na početku, a da će bolest napredovati.
„U tom kontekstu moj uticaj je minoran a poteze u ATP vuku nameštenici kojih se niti ATP niti Gad Novi Sad ništa ne tiču. A šteta je ogromna i svakom sekundom se uvećeva. Štetu trpim ja i svih 450 radnika i njihovih porodica punih sedam godina a to nema veze sa pravom, pravdom nema veze sa zdravom pameću“, dodaje Dević.
On još navodi kako mu je žao što će „zbog oholosti, bahatosti i neodgovornosti lažnih proroka sjajne budućnosti ceh biti svaljen na pleća svih građana“, kao i da sudovi treba da rade svoj posao, da nepristrasno primenjuju zakone i sude u razumnim rokovima. Dević je dodao da „u takvom mentalnom ambijentu, već pet punih meseci isčekuje drugostepenu presudu“.
Privredni sud u Novom Sadu je u maju 2012. presudio u korist ATP Vojvodine i naložio Gradu da iznosom od 1,3 milijarde dinara obešteti to autotransportno preduzeće zbog neispunjavanja ugovora koji su 2006. potpisali tadašnja gradonačelnica Maja Gojković i Ilija Dević, a koji je podrazumevao preseljenje međumesne autobuske stanice na novu stanicu koju je izgradio Dević. Nakon žalbe koju je Grad uložio, očekuje se pravosnažna presuda Apelacionog privrednog suda u Beogradu.
Dević je u međuvremenu Grad tužio i za pretrpljenu ličnu štetu za šta potražuje preko pet milijardi dinara. Taj postupak vodi se pred novosadskim Višim sudom.
Izvor: RTV

Nastavak na Novine novosadske...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Novine novosadske. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Novine novosadske. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.