Izvor: Radio 021, 22.Jul.2019, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Igi Pop izdaje novi album i knjigu

Muzičar Igi Pop, poznat kao pionir panka, početkom septembra izdaće novi album pod nazivom "Free", a krajem istog meseca izdaće i knjigu o svojoj dugoj i plodnoj muzičkoj karijeri.

Novi album "Free" naslednik je prethodnog iz 2016. pod nazivom "Post Pop Depression", a muzičar ga najavljuje uz istoimeni singl.

Zvanično je opisan kao "jedinstveno mračan i kontemplativan" album, a na njemu je 72-ogodišnji Igi sarađivao s muzičarkom Noveler i Leronom Tomasom. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

"Ovo je album u kojem umesto mene moju priču iznose drugi muzičari, a ja sam im samo pozajmio glas", rekao je muzičar za ClassicRock i dodao da "...sve što vam treba nisu nužno sreća ili ljubav, već osećaj slobode. Ovaj me album jednostavno 'pronašao', a ja sam mu dopustio da se dogodi".

Album izlazi 6. septembra, a knjiga pod nazivom "'Til Wrong Feels Right" 26. septembra. U njoj će čitaoci pronaći priču o Igijevoj karijeri, izbor pesama i brojne fotografije.

Igi Pop je obeležio popularnu kulturu 20. veka svojim hitovima poput "Lust for Life", "I'm Bored", "Real Wild Child" i "Candy", a posebno su zanimljivi njegovi ekscentrični scenski nastupi.

Autor: Hina

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.