Identifikovane tri žrtve udesa

Izvor: B92, Beta, Tanjug, 14.Feb.2009, 22:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Identifikovane tri žrtve udesa

Beograd, Novi Sad -- Prvi uviđaj na vozilu u kojem je stradalo četvoro članova SRS-a obavljen je danas popodne, a automobil je potom odnet na vanredni tehnički pregled.

"Verujem da će se utvrditi razlog zašto je došlo do sletanja automobila s mosta u kanal", izjavila je istražni sudija Ljubinka Čeman. Zvanično je potvrđeno da su u teškoj saobraćajnoj nesreći poginuli predsednik Gradskog odbora SRS-a u Novom Sadu Zoran Đaković, Sretojka Marković i Nevenka Đuričić, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dok se za nestalu saputnicu veruje da je Biljana Tepić.

Potraga za četvrtom osobom koja se nalazila u vozilu prekinuta je danas poslepodne zbog mraka i hladnoće i nastaviće se sutra, izjavila je za B92 istražni sudija Ljubinka Čeman. Ministarstvo odbrane ustupilo je sonar kako bi se olakšala pretraga rečnog dna.

"Izvršen je uviđaj vozila koje je izvučeno jutros u 4.20 iz kanala, fotografisano je, stvari su izuzete koje su pronađene u vozilu, zatim su tragovi oštećenja vozila obeleženi i nakon toga vozilo će biti odneto na vanredni tehnički pregled", rekla je Ljubinka Čemen.

"Od 13 časova žandarmerija je sa civilnom zaštitom pročešljala 300 do 400 metara nizvodno od mesta gde je pronađeno vozilo. Kako ništa nisu našli sonarom, oko 17.30 završeno je pretraživanje zbog mraka i hladnog vremena, a sutra će biti nastavljeno", navela je ona.

Podsetimo, nesreća se dogodila u četvrtak oko 23 sata, kada je džip sa četiri osobe, među kojima je bio i predsednik Gradskog odbora SRS-a u Novom Sadu Zoran Đaković, iz za sada neutvrđenih razloga, probio ogradu mosta i survao se u kanal.

Džip kojim je upravljao nastradali predsednik gradskog odbora SRS-a Zoran Đaković sleteo je u kanal u četvrtak oko 23 sata, na mostu kod Novog Sada iz pravca Zrenjanina.

Đaković i njegovi saputnici su se tada vraćali iz Kaća, gde su bili na stranačkoj slavi.

Pretpostavlja da se nesreća dogodila usled zaleđenog puta i klizavog kolovoza, pa je automobil skrenuo, probio ogradu i pao u kanal.

Čemanova je izjavila da je dojavu o nesreći primila tek juče oko 16:30 sati, navodeći da nikome nije jasno kako se dogodilo da prođe toliko vremena, a da niko nije obavestio o nesreći na tako prometnom pravcu.

Javnost je o nesreći obaveštena tek juče popodne, kada su i spasilačke ekipe izašle na teren.

Razlog za to je, kako je objasnio načelnik Sektora za zaštitu i spasavanje MUP-a Predrag Marić, što je MUP informaciju o nesreći dobio tek u petak oko 16:30.

On je ocenio da je "pravo čudo” to što gotovo ceo dan posle nesreće niko od građana nije primetio da nedostaje 17 metara ograde na mostu.

Na uviđaju je ustanovljeno da je polomljeno oko 17 metara ograde na mostu, gde je bilo i slomljenog stakla i drugih rasutih delova vozila.

Ubrzo je, kako je rekla Čemanova, počela pretraga kanala, angažovane su dve dizalice i druga oprema spasilačkih ekipa i vozilo sa troje nastradalih izvađeno je rano jutros u 04:20 sati.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tela još nisu izvučena iz kanala DTD

Izvor: NSkriminal.net, 14.Feb.2009

NOVI SAD – Tela četvoro članova gradskog odbora Srpske radikalne stranke u Novom Sadu najverovatnije su džipu koji je preksinoć potonuo na Kaćkom mostu preko kanala Dunav - Tisa – Dunav, potvrdio je kasno sinoć načelnik Sektora za zaštitu i spasavanje MUP-a Predrag Marić

Nastavak na NSkriminal.net...

Nesreća na mostu kod Novog Sada

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Feb.2009

Džip sa tjelima troje članova Srpske radikalne stranke izvučen je noćas iz kanala Dunav-Tisa-Dunav. Načelnik Sektora MUP Srbije za zaštitu i spasavanje Predrag Marić potvrdio je da se u vozilu nalaze tri tijela. Za osobom čije tijelo nije nadj ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

SRS potvrdio identitet nastradalih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Feb.2009

NOVI SAD - Potpredsednik SRS Milorad Mirčić je za RTV potvrdio da su u džipu, koji je sleteo sa Kaćkog mosta u četvrtak, oko 23 časa, bili Zoran Đaković, Sretojka Marković, Biljana Tepić i Nevenka Đuričić...Spasilačke ekipe Ministarstva unutrašnjih poslova izvukle su rano jutros iz kanala...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Džip stradalih radikala na tehničkom pregledu

Izvor: Mondo, 14.Feb.2009

Obavljen prvi uviđaj na vozilu u kojem je stradalo četvoro članova SRS, a automobil je potom odnet na vanredni tehnički pregled. Tela troje stradalih identifikovani, dok se za telom četvrte osobe i dalje traga.

Nastavak na Mondo...

Identifikovani nastradali članovi SRS, potraga za četvrtom žrtvom privremeno obustavljena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Feb.2009

NOVI SAD - Istražni sudija Okružnog suda u Novom Sadu Ljubinka Čeman izjavila je danas da su identifikovane tri osobe koje su stradale u saobraćajnoj nesreći na Kaćkom mostu u Novom Sadu...Ljubinka Čeman je rekla da je utvrđeno da su poginuli predsednik novosadskoh odbora Srpske radikalne stranke...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Pretraga za telom Tepićeve nastavlja se sutra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Feb.2009, 20:38

NOVI SAD - Ni danas, trećeg dana od nesreće, nije pronađeno telo Biljane Tepić, koja je, sa još troje pripadnika Srpske radikalne stranke, poginula u saobraćajnoj nesreći na mostu preko kanala Dunav-Tisa-Dunav u Novom Sadu...Kako je Tanjugu rekao pripadnik Sektora za zastitu i spasavanje Aleksandar...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.