ID otvorio nalog na Instagramu, Instagram ih izbrisao

Izvor: Radio 021, 12.Maj.2017, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ID otvorio nalog na Instagramu, Instagram ih izbrisao

Propagandna agencija ekstremističke organizacije Islamska država otvorila je nalog na društvenoj mreži Instagram, preneo je danas BBC.

Novinska agencija Našir promovisala je novootvoreni profil na Instagramu, navodeći da je u pitanju eksperiment u širenju informacija o Islamskoj državi. Instagram je međutim saopštio da je uklonio nalog zbog kršenja pravila.

U saopštenju Instagrama prosledjenom Bi-Bi-Siju navedeno je da ta društvena mreža "ne toleriše teroriste >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i terorističku propagandu" i da agresivno radi na tome da što pre ukloni takve naloge.

Agencija Našir je prethodno otvorila dva naloga na društvenoj mreži Fejsbuk u cilju širenja vesti o Islamskoj državi i oba su uklonjena.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.