I otpad sa druge lokacije kod Obrenovca opasan

Izvor: Radio 021, 19.Jan.2018, 23:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I otpad sa druge lokacije kod Obrenovca opasan

Prve stručne analize uzoraka otpada, nađenog u selu Vukićevica kod Obrenovca, oko dva kilometra od poslovne zgrade Zorana Markovića, koji je osumnjičen za nepropisno odlaganje 25 tona opasnog otpada, pokazuju da je i to opasan otpad, rekla je osnovni javni tužilac u Obrenovcu Danijela Sinđelić.

Ona je rekla da je zbog sumnje da je odgovoran i za otpad na toj drugoj lokaciji, Markoviću produžen pritvor za još mesec dana.

Institut za nuklearne nauke "Vinča" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << utvrdio je da u tom otpadu ima jedinjenja cikloheksana i oleoamida koji su u određenim koncentracijama opasni za životnu sredinu.

"Tužilaštvo je zbog karakteristika i protivzakonitog skladištenja otpada i na toj drugoj lokaciji proširilo istragu i produžilo pritvor osumnjičenom Makoviću za još mesec dana", rekla je Sinđelić.

Dodala je da još nisu završene analize otpada u selu Veliko polje, trećoj lokaciji koja je po prijavi građana otkrivena krajem decembra prošle godine.

Vlasnik firme "Nitor trans" Zoran Marković iz Vukićevice uhapšen je u decembru prošle godine zbog protivzakonitog odlaganja 25 tona opasnog otpada, koji se nalazio u 89 buradi zakopanih nekoliko metara u dvorištu njegove poslovne zgrade, a utvrđeno je da je toksičan i kancerogen.

Nekoliko dana posle objavljivanja rezultata analize otpada u zakopanim buradima, građani su prijavili da je otpad bačen i na lokaciji dva kilometra dalje od Markovićeve poslovne zgrade.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.