I narednih dana mutna voda iz novosadskih česmi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Sep.2009, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I narednih dana mutna voda iz novosadskih česmi

NOVI SAD - Zbog radova na povezivanju delova grada Podbara, Salajka i naselja Šangaj, Kać, Budisava i Kovilj, na novu pumpnu stanicu „Štrand" danas i narednih dana doći će do smanjenja pritiska i zamućenja vode u gradskoj mreži.

Zbog promene toka vode u mreži doći će do podizanja taloga odnosno povećanja koncentracije gvožđa i mangana u vodi koji prouzrokuju zamućenje.

"Ovakva voda bakteriološki je ispravna, ali se ne preporučuje za piće. Građanima se savetuje da ovakvu vodu puste da isteče dok ne postane potpuno bistra, nakon čega će biti i hemijski i bakteriološki ispravna" kažu u JKP "Vodovod i kanalizacija".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Zamućena voda zbog povezivanja na novu pumpnu stanicu

Izvor: Danas, 13.Sep.2009, 18:45

Danas će zbog radova na povezivanju delova grada Podbara, Salajka i naselja Šangaj, Kać, Budisava i Kovilj, na novu pumpnu stanicu „Štrand“ doći do smanjenja pritiska i zamućenja vode u mreži.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.