Izvor: Radio 021, 30.Jul.2019, 23:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Huavej uvećao prihode

Prihodi kineskog telekomunikacionog giganta Huaveja uvećani su za 23,2 odsto u prvom polugodištu ove godine, što je veći rast nego pre godinu dana.

Prihodi su skočili uprkos intenzivnoj američkoj kampanji protiv te kompanije, koja se od sredine maja našla na crnoj listi SAD-a.

Kompanija Huavej, koja je tek ove godine počela da objavljuje kvartalne rezultate, saopštila je da su njeni prihodi u prvoj polovini godine porasli na 401,3 milijarde juana (58,28 milijardi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << dolara) sa 325,7 milijardi juana pre godinu dana.

Isporuka pametnih telefona dostigla je 118 miliona telefona, što je za 24 odsto više u odnosu na prvo polugodište prošle godine. U prvom polugodištu prošle godine, Huavej je uknjižio rast prihoda od 15 odsto.

"Prihodi su brzo porasli do maja. S obzirom na temelje koje smo postavili u prvoj polovini godine, nastavljamo sa rastom i nakon što smo dodati na crnu listu. To, međutim, ne znači da se u budućnosti nećemo susresti sa poteškoćama”, rekao je predsednik Huaveja, Ljeng Hua.

Analitičari tvrde da su povećana prodaja pametnih telefona na domaćem tržištu i novi ugovori sa operaterima o razvoju 5G mreže, pomogli kompaniji da neutrališe efekte zabrane izvoza.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.