Hrvatski ministri slabo odlaze na sastanke EU

Izvor: Radio 021, 23.Sep.2018, 22:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatski ministri slabo odlaze na sastanke EU

Hrvatski ministri učestvovali su tek na malo više od polovine ministarskih sastanaka EU-a u protekle tri godine. Više su izostajali samo slovački, poljski i slovenački ministri, prenosi HRT.

Istraživanje danske organizacije Europa pokazalo je da su na više od 90% sastanaka učestvovali rumunski i portugalski.

Slede Litvanija, Bugarska, Finska, Belgija, Velika Britanija i još pet zemalja čiji su ministri učestvovali na između 80% i 90% sastanaka. Na sastanke >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << su najređe dolazili ministri Slovačke i Poljske – gotovo na svakom drugom neko ih je zamenjivao.

Veće EU-a je jedna od najvažnijih institucija EU-a. Čine ga ministri zemalja članica i ono zajedno s Evropskim parlamentom donosi zakone na nivou EU-a. Vieće EU-a sastaje se u različitim formatima u zavisnosti o temama na dnevnom redu. Većina službenih sastanaka Veća održava se u Briselu.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.