Izvor: Radio 021, 08.Jul.2020, 12:53

Holandija zatvorila granice za državljane Srbije

Holandija je ponovo danas zatvorila granice za putnike iz Srbije i Crne Gore, nedelju dana nakon što ih je otvorila, navodeći kao razlog nagli porast broja zaraženih virusom korona u te dve zemlje.

Putnicima iz Srbije i Crne Gore omogućen je ulazak u Holandiju 1. jula kada je ta zemlja, nakon preporuka EU, otvorila svoje granice za 14 država koje nisu članice bloka, ali i za Kinu pod uslovom da i ona >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << recipročno odgovori.

Međutim, holandska vlada rekla je da je bila primorana da skloni Srbiju i Crnu Goru sa liste zbog porasta broja zaraženih u tim zemljama, navodeći da bi holandski putnici trebalo da odlaze u Srbiju i Crnu Goru samo ako je to "apsolutno neophodno", prenosi Rojters.

Savet EU usvojio je ranije preporuku da se od 1. jula ukinu privremene restrikcije na putovanja u EU za državljane 15 zemlja širom sveta, među kojima je i Srbija, ali je upozorio da je primena ove preporuke isključivo u nadležnosti država članica.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Holandija ponovo zatvorila granice za građane Srbije i Crne Gore

Izvor: Danas, 08.Jul.2020

Holandija je zatvorila granice za državljane Srbije i Crne, nedelju dana nakon otvaranja, zbog povećanja broja zaraženih korona virusom, saopštila je danas Ambasada Holandije u Beogradu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.