Izvor: Radio 021, 24.Jul.2019, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj saslušan, branio se ćutanjem

Kosovski premijer u ostavci Ramuš Haradinaj ispitan je danas pred Specijalizovanim tužilaštvom u Hagu u svojstvu osumnjičenog i branio se ćutanjem, izvestila je Radio slobodna Evropa (RSE).

Haradinaj je nešto pre 10 časova ušao u zgradu suda. Posle njega je ušla i njegova supruga Anita, koja je nakon nekoliko minuta napustila zgradu.

RSE navodi da je u zgradu Specijalizovanog tužilaštva u Hagu danas pre podne ušao i bivši predsednik Skupštine Kosova Jakup >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Krasnići koji je tokom rata na Kosovu bio portparol i član Štaba OVK.

Inače, saslušanja Specijalnog suda po pravilu traju dva do tri dana, a tok saslušanja, odnosno pitanja Suda i odgovori osumnjičenih ili svedoka ostaju iza zatvorenih vrata.

Specijalizovno tužilaštvo kojim od septembra prošle godine rukovodi američki tužilac Džek Smit nadležno je za istraživanje ratnih zločina počinjenih na Kosovu i Metohiji od 1998. do 2000. godine.

Autor: Radio slobodna Evropa

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.