Hapšenja zbog lažnih povreda: Pod istragom i lekari

Izvor: Novine novosadske, 02.Mar.2013, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hapšenja zbog lažnih povreda: Pod istragom i lekari

policija_saobracajna_copyAkcija hapšenja zbog isceniranih povreda u gradskim autobusima nastavlja se i narednih dana, a kako se saznaje u policiji pod istragom su pojedini ortopedi i neurohirurzi.
“Lekari su čak pre tri-četiri meseca >> Pročitaj celu vest na sajtu Novine novosadske << naslutili da su pod istragom, pa su naprasno promenili režim “rada”, što nam je samo potvrdilo da smo na dobrom putu”, priča za “Novosti” izvor blizak istrazi.
“Odjednom su svi oni, umesto dijagnoze trzajne povrede vrata, inače povrede koja nije vidljiva, a što je dotad bila redovna praksa, počeli da ispisuju povrede kuka, kolena, rebra i ramena. Odjednom, odštetni zahtevi više nisu stizali direktno na adresu osiguravajućih kuća “Dunav” i DDOR, nego direktno u GSP, odakle su prosleđivani u osiguravajuća društva”, navodi taj izvor.
Uhapšena grupa je otkrivena kada je u jednoj saobraćajnoj nezgodi gradskog autobusa više od 20 osoba tražilo odštetu, a udes je bio gotovo zanemarljiv – praktično je došlo samo do češanja sa drugim vozilom.
Zbog toga što nisu znali kako da im stanu na put i spreče da im zbog lažiranih povreda uzimaju od 300.000 do pola miliona dinara, osiguravajuće kuće imale su čak ideju da kupe magnetnu rezonancu kako bi sumnjive lekarske nalaze i sami proverili. Od ove ideje se, ipak, odustalo.
 
 
Izvor: Radio021/Novosti

Nastavak na Novine novosadske...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Novine novosadske. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Novine novosadske. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.