Hamiltonu pol pozicija u Kanadi

Izvor: Radio 021, 11.Jun.2016, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hamiltonu pol pozicija u Kanadi

Vozač Mercedesa, Britanac Luis Hamilton, startovaće sa prve pozicije u trci za Veliki nagradu Kanade, pošto je u kvalifikacijama ostvario najbrže vreme.

Hamilton je najbrži krug na stazi Žil Vilnev u kvalifikacijama odvezao za jedan minut, 12 sekundi i 812 hiljaditih delova sekunde.

Britancu je ovo peta "pol" pozicija na Velikoj nagradi Kanade, a ukupno 53. u karijeri. Njemu će društvo u prvom startnom redu praviti klupski kolega i vodeći u generalnom plasmanu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Nemac Niko Rozberg, koji je 62 stotinke sporije vreme. Treće vreme u kvalifikacijama ostvario je Nemac Sebastijan Fetel iz Ferarija, a iza njega naći će se Australijanac Danijel Rikardo iz Red Bula.

Mladi Holanđanin Maks Ferštapen na sutrašnjoj trci startovaće s pete pozicije, dok će Kimi Raikonen iz Ferarija trku početi sa šestog mesta. U prvih deset našli su se još Valteri Botas i Felipe Masa iz Vilijamsa, Niko Hilkenberg iz Fors Indije i vozač Meklarena Fernando Alonso.

Trka za Veliku nagradu Kanade na stazi Žil Vilnev startovaće sutra u 20 časova.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.