Haljine i fotografije Merilin Monro na aukciji

Izvor: Radio 021, 09.Avg.2018, 23:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haljine i fotografije Merilin Monro na aukciji

Haljine Merilin Monro zajedno s fotografijom na kojoj je jedna od najvećih holivudskih zvezda napisala zahvalnicu producentu koji je pokrenuo njenu karijeru, biće prikazani javnosti pre prodaje na aukciji.

Aukcijska kuća "Profiles in History" najavila je da će zbirka biti predstavljena na Beverli Hilsu od 18. avgusta, a da će aukcija biti krajem oktobra.

Među predmetima je fotografija koju je Merilin potpisala za direktora Bena Lajona iz "20th Century Fox-a" s tekstom: >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << "Dragi Ben, pronašao si me, dao mi ime i verovao u mene kada niko nije. Mnogo hvala. Merilin". Rođena kao Norma Džin Mortenson, Monro je promenila ime po dolasku u Holivud. Uzela je majčino devojačko prezime Monro, dok je Lajon smislio Merilin.

Fotografija je napravljena tokom snimanja "Sedam godina vernosti", filma iz 1955. godine u kojem je i čuvena scena Monro kako drži belu haljinu da se ne digne zbog naleta vazduha iz podzemne železnice. Verzija te haljine, koju je napravio dizajner Bil Travila za turneje i izložbe, takođe je među predmetima na prodaju, kao i njen scenario za film.

Na aukciji će biti ponuđene i njene fotografije iz detinjstva, 15 kostima koje je nosila u filmovima, među kojima i haljine iz "Muškarci više vole plavuše" i "Kako se udati za milionera".

Na izložbi će biti prikazane i velike fotografije Monro koje je uradio modni fotograf Milton Grin, prijatelj glumice.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.