Gugl platio kaznu od 7,4 miliona dolara u Rusiji

Izvor: Radio 021, 11.Maj.2017, 23:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gugl platio kaznu od 7,4 miliona dolara u Rusiji

Američki internet pretraživač Gugl platio je kaznu od 438 miliona rubalja (7,4 miliona dolara) koje je kompaniji izrekla Federalna antimonopolska služba Rusije (FAS), saopštio je danas ruski regulator za zaštitu tržišne konkurencije.

Elena Zajeva, direktorka u FAS-ovom odeljenju za kontrolu nad tržištem informacionih tehnologija, izjavila je da Gugl sada treba da plati ruskim regulatorima još dve novčane kazne od po 500.000 rubalja koje su izrečene njenim organizacionim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << delovima.

FAS i Gugl su 17. aprila nagodbom okončali dvogodišnji sudski spor koji su ruske vlasti pokrenule protiv američke firme zato što je unapred instalirala svoje aplikacije u mobilne uređaje koji koriste operativni sistem Android.

Prema postignutoj nagodbi, Gugl se obavezao da će platiti 438 miliona rubalja kazne i da na uređajima sa Android operativnim sistemom neće ograničavati instaliranje pretraživača, aplikacija i usluga drugih proizvođača. Gugl će takođe platiti i kazne u ukupnom iznosu od milion rubalja (17.500 dolara) koje su izrečene Gugl Ajerlendu i Guglu inc. zbog nepridržavanja sudskog naloga.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.