Grinteh, Exit i Zelenilo združeno pomažu bolesnima

Izvor: Radio 021, 09.Jul.2015, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grinteh, Exit i Zelenilo združeno pomažu bolesnima

Prihod od ambalažnog otpada tokom muzičkog festivala "Exit" biće iskorišćen u humanitarne svrhe za akciju "Humani ponedeljak", koju tokom leta na Štrandu organizuje "Gradsko zelenilo", za decu i odrasle obolele od retkih bolesti.

Kristina Cvejanov, menadžerka kompanije "Grinteh", koja se bavi reciklažom, rekla je da će se ova zajednička kampanja zvati "Doniraj svoj otpad" i apelovala je na goste festivala i posetioce da iskorišćenu ambalažu na Štrandu odlože u namenske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << kante postavljene u kampu i na plaži.

"Sa "Zelenilom" smo započeli saradnju krajem maja pa smo kante u više boja za odlaganje različitog otpada postavili na Štrandu. Za mesec dana angažovanog prikupljanja i promotivne kampanje "Vašu ambalažu u reciklažu" sakupili smo 500 kilograma PET boca, 200 kila limenki i tonu i po stakla. Molimo posetioce da obrate pažnju na to u koje kante odlažu otpad jer to ne čine svi pravilno.

Sadašnja akcija "Doniraj svoj otpad" će prihod od svog prikupljenog otpada, koji treba biti pravilno raspoređen i odložen u odgovarajuće kante, donirati za bolesnu decu Novog Sada u okviru akcije "Humani ponedeljak".

Grinteh je sa "Zelenilom" potpisao ugovor o preuzimanju otpadne PET ambalaže i limenki sakupljenih na kupalištu Štrand i poslovnim prostorijama preduzeća, čime će se obezbediti ne samo ekološki odgovorno upravljanje na prostoru najposećenije novosadske plaže, već i ekonomičnije upravljanje otpadom na nivou čitavog preduzeća.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.