Greška prilikom pranja zuba koja poništava dejstvo paste

Izvor: Radio 021, 26.Sep.2016, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Greška prilikom pranja zuba koja poništava dejstvo paste

Prejako i prekratko pranje zuba neke su od najčešćih grešaka koje radimo kod pranja zuba, ali stomatolozi upozoravaju da postoji jedna, još veća greška koju radimo dok peremo zube.

Grgorenje vode za ispiranje usta nakon pranja s namerom da još bolje očistimo i dezinfikujemo usnu šupljinu, zapravo ostvaruje suprotan efekat.

To se događa zato što voda za usta ispere sve sastojke zubne paste koji su bitni za očuvanje zdravlja i beline zuba.

Zbog toga bi vodicu za usta trebalo koristiti najmanje sat vremena nakon pranja zuba. Prednost ovakvog rasporeda je i ta što čistite zube čak četiri puta dnevno, a ne dva.

Autor: 021

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Ovo je greška koju većina ljudi ponavlja prilikom pranja zuba, a poništava efekat kaladonta

Izvor: Lepota i zdravlje, 27.Sep.2016, 08:30

Stomatolozi upozoravaju šta to nikako ne bismo smeli da praktikujemo dok peremo zube, bar ako ne želimo da izazovemo kontraefekat. Foto: Guliver/Getty images Prečvrsto i prekratko pranje zuba jesu najčešće greške koje pravimo prilikom ove rutine, ali stomatolozi upozoravaju da postoji jedna, još...

Nastavak na Lepota i zdravlje...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.