Grejanje poskupljuje od 1. novembra!

Izvor: Novine novosadske, 12.Okt.2012, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grejanje poskupljuje od 1. novembra!

tnUkupan dug građana i firmi za neplaćene račune “Novosadskoj toplani” iznosi oko dve milijarde dinara, a „Toplana“ duguje dobavljačima i bankama oko četiri milijarde. Najveći dužnici među firmama jesu PU „Radosno detinjstvo“ i Spens. Zbog svega ovoga grejanje mora da poskupi za oko 14 odsto.
- JKP „Novosadska toplana“ trenutno se nalazi u situaciji u kojoj pod hitno mora da reaguje kako se ne bi ugrozilo njeno funkcionisanje usled početka grejne sezone. Morali smo da tražimo minimalnu korekciju cene od 13,94 odsto. Nova cena bi se obračunavala od 1. novembra i potrošači bi umesto dosadašnjih 86,02 dinara po metru kvadratnom, plaćali 98,01 dinara – istakao je danas na konferenciji za medije novi vršilac dužnosti direktora ovog preduzeća Aleksandar Pribić. U „Toplani“ su takođe apelovali na građane da izmire svoja dugovanja i takođe naveli da je ovo preduzeće zatražilo pomoć od Grada za rešavanje dugova.
- Odgovor još uvek nismo dobili. Ne znamo da li će nam Grad pomoći. Zaista je teška situacija –istakao je Pribić. U ovom preduzeću su rekli da je tehnički sistem spreman za početak grejne sezone. U sredu 10. oktobra su počele tople probe a grejna sezona zvanično počinje 15. oktobra.
S. J. S.

Nastavak na Novine novosadske...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Novine novosadske. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Novine novosadske. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.