Grafitom protiv nasilja u Medicinskoj školi 7. april

Izvor: Radio 021, 16.Okt.2017, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grafitom protiv nasilja u Medicinskoj školi "7. april"

Predstavnici učeničkog parlamenta Medicinske škole "7. april" i učenici i učenicece koji su pohađali radionice "Mogu da neću. Ljubav nije nasilje", u utorak, 17. oktobra od 11 do 13 časova iscrtavaće grafit na zidovima škole (Vojvode Knićanina 1).

Akcija je samo nastavak vršnjačkih radionica koje se u organizaciji Autonomnog ženskog centra sprovode u 15 gradova, u 30 srednjih škola, gde se kroz radionice sa mladima otvoreno priča o problemima u partnerskim vezama. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Medicinska škola podržava ovu kampanju i jedna je od 13 srednjih škola u kojima će biti iscrtan "Mogu da neću" grafit.

"Cilj radionica, koje vode obučene edukatorke iz lokalnih organizacija je da nauči mlade devojke da prepoznaju nasilne obrasce u partnerskim odnosima i osnaži ih da ne pristaju na iste. Ovo je prvi put da se kod nas sprovodi ovakva vrsta radionica, da se devojčice otvoreno pitaju kako im je u vezama, da na mikroplanu menja realnost za njih", izjavila je Marina Ileš iz AŽC-a.

Na akciji će biti prisutne i predstavnice lokalne organizacija Iz kruga Vojvodina koje su vodile radionicu, pedagoškinja škole Bojana Perić Prkosovački, kao i drugi predstavnici iz pedagoško-psihološke službe Medicinske škole iz Novog Sada.

Kampanja "Mogu da neću" je deo projekta "Nulta tolerancija na rodno zasnovano nasilje" i realizuje se od januara 2016. do kraja 2018. godine. Projekat je finansijski podržao Fond Ujedinjenih nacija za suzbijanje nasilja prema ženama, a realizuje se uz preporuku Grupe za zaštitu od diskriminacije i nasilja Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Autonomni ženski centar sproveo je u deset gradova u Srbiji, istraživanje o seksualnom i rodno zasnovanom nasilju među mladima.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Grafitom protiv nasilja u 14 škola širom Srbije

Izvor: GradskiBiro.rs, 17.Okt.2017, 16:53

Novi Sad, 17. oktobar 2017. (gradskibiro.rs) –  Učenici Medicinske škole „7. april” iz Novog Sada iscrtali su na zidovima škole prvi grafit u okviru kampanje “Mogu da neću. Ljubav nije nasilje” Autonomnog ženskog centra.. . Slična akcija biće sprovedena u još 13 škola širom Srbije.. Grafit...

Nastavak na GradskiBiro.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.