Izvor: Radio 021, 30.Mar.2020, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grad žuri da proda plac u Radničkoj za izgradnju višespratnica

Novosadska vlast je odlučila da usred vanrednog stanja proda plac u Radničkoj 32 predviđen za izgradnju sedmospratnica i desetrospratnica poslovno-stambenog sadržaja.

Oglas o prodaji je raspisan krajem prošle nedelje i početna cena parcele je 933.039.225 miliona dinara, a otvaranje ponuda je predviđeno za 28. april u 12 časova u Upravi za građevinsko zemljište.

Da se aktulenoj vlasti žuri da ovaj plac od 6.495 kvadrata proda videlo se ranije jer je za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << samo šest meseci promenjen urbanistički plan ovog bloka, mada se u praksi dešava da procedura traje i celu godinu. Takođe, da se aktuelnoj vlasti žuri da proda plac pokazuje i to što je Skupština grada krajem februara usvojila izmene plana i omogućila da se u Radničkoj 32 zidaju sedmospratnice i desetospratnice, a već 13. marta je u Službenom listu objavljena odluka o promeni programa otuđenja građevinskog zemljišta u koji je uvrštena i ova loakcija i sada u vreme vanrednog stanja je već raspisana prodaja.

Kako je vanredno stanje, za sada nije poznato kako će Grad obaviti licitaciju 28. aprila, jer u jednoj javnoj prostoriji ne može da bude više od petoro ljudi.

Dodajmo da je gradonačelnik Miloš Vučević ranije pominjao da je jedna američka IT komapanija zainteresovana da uloži 20 miliona evra u gradnju objekta baš na ovoj lokaciji.

Autor: Žarko Bogosavljević - zarko@021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Nepoznato da li je iko zainteresovan za javne garaže u Novom Sadu, istekao rok za podnošenje ponuda

Izvor: Radio 021, 30.Mar.2020

Rok za podnošenje ponuda zainteresovanih za izgradnju javnih garaža u Novom Sadu istekao je pre nedelju dana, ali iz Gradske kuće nema nikakvih informacija o tome da li se iko na ovaj poziv odazvao...Ni posle nedelju dana čekanja, 021.rs nije dobio nikakav odgovor na pitanja o tome da li je Grad...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.