Izvor: Radio 021, 28.Okt.2020, 09:49

Gojković: Građani, uozbiljite se, moguće su nove mere

Pokrajinski sekretar za zdravstvo i član Kriznog štaba Zoran Gojković kaže da uskoro očekuje sednicu povodom novih mera koje će biti donete zbog sve ozbiljnije epidemiološke situacije u Srbiji.

Ističe da će nakon sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa direktorima kovid bolnica biti dogovoreno kako da se zaštite svi građani Srbije.

"Očekujemo uskoro i sednicu vezanu za neke nove mere koje će se donositi. Predsednik Vučić je organizovao sastanak >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sa direktorima svih kovid bolnica, nakon toga složićemo sliku i dogovoriti kako da zaštitimo sve građane Srbije", kazao je Gojković.

Poručuje da građani ne treba da gledaju u Krizni štab povodom toga koje će mere doneti, jer štab donosi odluke na osnovu broja zaraženih, a to zavisi od građana Srbije.

"Kako se budu ponašali, tako će nam i biti", kaže Gojković.

Pozvao je građane da se uozbilje i shvate u kakvom se trenutku nalazi Srbija.

Kako kaže, Srbija iz jedne nesigurne epidemiološke situacije prelazi u nepovoljnu, jer broj novozaraženih stalno raste, a kapaciteti bolnica se pune.

"Kapaciteti bolnica se pune, ne tako ubrzanim tempom, ali su brojke ozbiljne i daju za pravo da budemo ozbiljno zabrinuti", kaže Gojković.

Kazao je da se najveći broj obolelih registruje sa porodičnih proslava.

Dodaje da inspekcije na terenu kažnjavaju objekte, ali da ljudi svode okupljanja na kućne zabave i proslave.

"Sve su to ozbiljne stvari, očekuje se eskponencijalni rast broja zaraženih, to može ići u nedogled. Daleko su mart i april 2021. Na sreću, još nema sezonskog gripa, malo ga je sada. Međutim, idu nove respiratorne infekcije, zdravstveni sistem će biti stavljen na najveće muke", naveo je Gojković.

Dodaje da od jutros u Vojvodini ulazimo u trocifren broj novozaraženih.

 "To je više od 130 novozaraženih u protekla 24 časa", kazao je on.

Najviše novozaraženih je u Novom Sadu, potom u Zrenjaninu i Pančevu.

Autor: B92

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.