Izvor: Radio 021, 13.Maj.2020, 17:33

GRAFIKA: Različiti podaci o broju obolelih od kovida-19 u Vojvodini

Institut za javno zdravlje Vojvodine je, prvi put od 6. marta i izbijanja epidemije, na insistiranje 021.rs, dostavio podatke o zaraženima po mestima u Vojvodini.

Prema ovim podacima, od 6. marta do 13. maja, ukupno je u pokrajini zaraženo 809 osoba, najviše u Novom Sadu - 137.

Ova statistika se razlikuju od one koja se redovno objavljuje na sajtu covid19.rs, a te podatke dostavlja Institut za javno zdravlje Srbije "Milan Jovanović Batut". Prema republičkim podacima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << za nešto više od dva meseca, u Vojvodini je registrovano 1.056 obolelih od novog korona virusa.

Pokrajinske podatke 021.rs je dobio nakon više zahteva i prošlonedeljnog obećanja pokrajinskog sekretara za zdravstvo Zorana Gojkovića. Međutim, podatke o polu i godištu zaraženih nismo dobili.

Takođe, nema ni objašnjenja kako je moguće da se podaci vojvođanskog i republičkog instituta razlikuju. Prema "Batutu", u Vojvodini je bilo više zaraženih i to za 247.

Prema pokrajinskom institutu, u Novom Sadu je ukupno 137 zaraženih, dok "Batut" navodi 213. Za Pančevo republika ima podatke o 153 obolela, a pokrajina o 104.

Za većinu mesta u Vojvodini, prema podacima dostavljenim 021.rs, Institut za javno zdravlje Vojvodine registrovao je manje obolelih od "Batuta", samo u tri slučaja pokrajinska statistika pokazuje više zaraženih. Radi se o Vršcu gde Vojvodina ima podatke o 91 zaraženom, a "Batut" o 89, zatim o Kikindi gde je odnos 36 prema 30 i Sremskim Karlovcima gde je odnos 11 prema 3. Podaci su isti za samo pet mesta: Subotica (47), Bela Crkva (41), Zrenjanin (25), Irig (9) i Nova Crnja (2).

Ne poklapaju se ni podaci o mestima u kojima nije bilo ni jednog zaraženog novim korona virusom, osim za Žitište, kojeg nema ni na jednom spisku.

U donjoj tabeli možete videti podatke oba instituta zaključno sa 13. majem i to za opštine sa više od 10 zaraženih u protekla dva meseca.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.