Izvor: Luftika.rs, 08.Apr.2021, 11:59

Frilenseri nastavljaju protest ispred Skupštine, noć proveli u šatorima

Građani koji su se sinoć okupili ispred Skupštine Srbije, nakon prespavane noći u šatorima, jutros su nastavili protest. Okupljeni frilenseri su blokirali saobraćaj dok čekaju da im se neko od nadležnih obrati.
Kako saznajemo, planirana je i protestna šetnja kroz grad.
Udruženje radnika na internetu započelo je sinoć (7. april) protest ispred Skupštine Srbije, gde će ostati sve do 10. aprila.
Foto: B. Mirkovic Frilenseri protestuju jer su nezadovoljni predloženim >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << modelom oporezivanja prihoda koji je ponudila Vlada Srbije i prema kojim im država potražuje i do 80 odsto ostvarenih prihoda u prethodnih pet godina.
Predsednik tog Udruženja Miran Pogačar rekao je agenciji Beta da je protest prijavljen policiji i da će se ispred zgrade Skupštine razapeti jedan veliki šator, a još oko stotinak manjih biće raspoređeni po trotoaru, kolovozu i parku, gde će boraviti frilenseri i odakle će raditi, pa će saobraćaj, verovatno biti prekinut.
Frilenseri od večeras do 10. aprila kampuju ispred Skupštine Srbije

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Frilenseri i porez u Srbiji: Zašto frilenseri kampuju ispred Skupštine i kako im je bilo na minus tri stepena

Izvor: B92, 08.Apr.2021

Članovi Udruženja radnika na internetu najavili su da će u šatorima provesti ukupno tri noći - do subote, 10. aprila.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.