Filipini: Policija ubila gradonačelnika zbog trgovine drogom

Izvor: Radio 021, 30.Jul.2017, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filipini: Policija ubila gradonačelnika zbog trgovine drogom

Filipinska policija ubila je danas jednog gradonačelnika, navodno povezanog s trgovinom narkoticima, i još najmanje 13 osoba u oružanim sukobima na jugu zemlje.

Policajci su otišli da uruče gradonačelniku mesta Ozamiza Rejnaldu Parodžinogu nalog za pretres kuće zbog sumnje da ima vatreno oružje bez dozvole, kada su naoružani napadači navodno otvorili vatru na policiju. U razmeni vatre ubijen je gradonačelnik i još najmanje 13 ljudi, među kojima su supruga i brat gradonačelnika, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << izjavio je policijski zvaničnik. Najmanje jedan policajac je ranjen u sukobu.

Racije su sprovedene u još tri kuće u provinciji Zapadni Misamis, a uhapšeno je pet osoba i nađene su puške, bombe, metamfetamin i novac.

Parodžinog, protiv kojeg su bile podignute optužnice za korupciju, treći je gradonačelnik ubijen u okviru borbe protiv narkotika koju vodi predsednik Rodrigo Duterte. Sva tri gradonačelnika Duterte je javno optužio da su povezani s trgovinom narkotika.

Otkako je prošle godine izabran, Duterte je pokrenuo rat protiv droge u kojem je stradalo hiljade osumnjičenih dilera i zavisnika. Duterte je obećao da će nastaviti rat sve dok poslednji diler u zemlji ne bude eliminisan.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.