Fever Ray i Sevdaliza stižu na Exit

Izvor: Radio 021, 13.Feb.2018, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fever Ray i Sevdaliza stižu na Exit

Švedska art-pop umetnica Fever Ray i iranska trip-hop zvezda Sevdaliza nastupiće na ovogodišnjem izdanju Exit festivala.

Fever Ray je alijas Karin Dreijer, koja je popularnost stekla kroz rad u elektronskom sastavu The Knife, a njen prvi solo album "Fever Ray" Gardijan proglašava za drugi najbolji koji je izdan u 2009. godini. Neki od hitova sa tog ostvarenja su "When I grow up", "Keep the streets empty for me" i najpoznatiji "If I had a heart", koja se popularizovala i kroz >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << uvodnu špicu serije "Vikinzi".

"Ne čudi ogromna fama koja se stvorila nakon što je nedavno objavila album 'Plunge'. Album je u skladu sa ovogodišnjim motom 'EXIT Freedom', jer ga i Karin lično opisuje kao delo 'o slobodi i radoznalosti', sa kojim istražuje društvene norme koje opstaju i u 21. veku i ženama kroje pravila ponašanja. Poput prošlog i ovaj album redom je zabeležio visoke ocene svih najznačajnijih medija kao što su Guardian, Pitchfork, Resident Advisor", navode u Exit-u.



Sevdaliza je rođena u Iranu, ali je odrasla u Roterdamu. Danas je prepoznata kao budućnost alternativne muzičke scene. Nakon što je izdala maksi-singlove "The Suspended Kid" i "Children of Silk", njen album prvenac "ISON", kritika je već nazvala vesnikom nove muzičke ere.

"Njenu muziku karakteriše složenost njenog hrapavog i senzualnog RnB vokala, odsečnih muzičkih fraza i elegičnih melodija koje iznose snažne bas linije. Ritmične tenzije pretapaju se u haotične vrhunce dok se u melodijama mešaju pank, triphop, elektronika i grime. Ceo umetnički izraz zaokružuju tekstovi pesama u kojima je jasan uticaj književnosti i filozofije", poručuju iz Exit festivala, dodajući da će publika moći da čuje numere kao što su "Human", "That other girl" i "Sirens of the Caspian".



Pojačanja stižu i na Explosive binu, a predvodi ih njujorški hardkor sastav Madball. Na Tvrđavu, ali i po prvi put na ove prostore, stiže Brujeria, a premijeru u Srbiji će imati i jedan od najtraženijih evropski pank bendova Lion's Law. Tu su i sastavi Dr. Living Dead, Evil Invaders, Skyforger, Exploding Head, Syndrome, First Flame, domaći metalci Bane i mnogi drugi.

Podsetimo da su među već objavljenim hedlajnerima festivali Zigi Marli, Alis Merton, Riči Hotin, Ben Klok, Ofenbah...

Ulaznice po promotivnoj ceni sa 65 odsto popusta od finalne, za 6.490 dinara, prodaju se onlajn putem sajta exitfest.org, kao i direktno u mreži Gigs Tix.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.